Freeze Fresh Tarifleri: Kuru Meyveli Pekmezli Bar

Freeze Fresh Tarifleri: Kuru Meyveli Pekmezli Bar

Freeze Fresh tarifleri serimizde sağlıklı ve doğal lezzetlerle hayatınıza tat katmaya devam ediyoruz. Pekmezin ve kuru meyvelerin eşsiz karışımı ile oluşan kuru meyveli pekmezli bar, enerjiyi sofranıza getiriyor. Doyurucu, kilo aldırmayan ve sağlıklı yapısıyla endişe etmeden tüketilebilecek eşsiz bir tarif olarak karşımız çıkıyor. Bu eşsiz tarif, Freeze Fresh doğallığı ile birleşince de daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. Bu lezzetli tarif size, ara öğünde, kahvaltıda ya da öğle yemeğinde istediğiniz zaman tüketebileceğiniz sağlıklı bir alternatif sunuyor. Kendinize lezzetli bir iyilik yapabilir ve kuru meyveli pekmezli bar tarifini hemen deneyebilirsiniz.

Kuru Meyveli Pekmezli Bar Malzemeleri

  • 4 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1/2 su bardağı fıstık ya da fındık ezmesi
  • 1/2 su bardağı Hindistan cevizi yağı
  • 1/3 su bardağı pekmez
  • 3/4 su bardağı akçaağaç şurubu
  • 1/2 su bardağı bitter damla çikolata
  • 1 su bardağı Freeze Fresh vişne ya da böğürtlen
  • 1/2 su bardağı fındık, badem ya da ceviz
  • 1/2 su bardağı çiğ kabak çekirdeği ya da ay çekirdeği
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı öğütülmüş muskat
  • 1/8 çay kaşığı tuz

Kuru Meyveli Pekmezli Bar Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizi yağı, akçaağaç şurubu ve pekmezi küçük bir sos tenceresine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı orta ateşte kaynatın ve kaynadıktan sonra ocaktan alın, kenarda dinlenmeye bırakın. Sos tenceresindeki karışımınız dinlenirken fındık, badem veya cevizlerini ve Freeze Fresh vişne veya böğürtlenleri, iri parçalar olacak şekilde kıyın. Bu malzemeleri ayrı bir kaba alın ve üzerine yulaf ezmesi, fıstık ya da fındık ezmesi, bitter damla çikolata, çiğ kabak çekirdeği ya da ay çekirdeği, tarçın, muskat ve tuz ile harmanlayın. Eklediğiniz malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra dinlenmede olan sos tenceresindeki karışımınızın içine ekleyin ve tekrar ocağa alın. Tüm malzemeler birbiri ile karışıp kıvamlı bir hale gelene kadar hepsini kısık ateşte karıştırın.

Karışım, kıvamlı hale gelince tencereyi ocaktan alın ve karışımı fırın tepsisi üzerine düz bir biçimde yayın. Bir bütün halinde olan kuru meyveli pekmezli bar karışımını, buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın. Karışımınız, dolapta soğuduktan sonra katılaşır ve kesilecek kıvama gelir. Bu kıvama gelince tüm parça halinde olan barı, küçük dikdörtgenler halinde keserek klasik bar görüntüsüne getirebilirsiniz. Bu şekilde saklamanız da daha kolay olur.

Freeze Fresh doğallığı ile hazırladığınız kuru meyveli pekmezli barları dolapta saklamanız gerekir. Uzun süre dolapta duran barlar fazla sert olabilir. Bu nedenle yemeden önce barları dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında bir miktar ısınmasını ve yumuşamasını bekleyerek tüketmenizi öneririz.

 

2019-04-24T21:31:18+00:00