Helvart Tarifleri: Helvalı Çıtır Rulo

Helvart Tarifleri: Helvalı Çıtır Rulo

Helva başlı başına sofraların baş tacı olan bir tatlı ama farklı malzemelerle bir araya gelerek leziz tatlıların da ana malzemesi olabiliyor. Helvayla isterseniz çay ya da kahvenin yanına isterseniz de yemeklerin ardından sunabileceğiniz tarifler hazırlayabilirsiniz. Bugünkü tarifimiz de çayın yanına çok yakışan çıtır çıtır bir lezzet. Baklava yufkasıyla yapılan Helvalı Çıtır Rulo’yu hazırlamak da oldukça kolay ve pratik.

Helvalı Çıtır Rulo malzemeleri

250 gram Helvart Üzüm Pekmezli Tahin Helvası

1 su bardağı tahin

8 yaprak baklava yufkası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı ceviz içi

Helvalı Çıtır Rulo yapılışı

Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Baklava yufkalarınızı da nemli bir bezin altına koyup biraz yumuşamalarını sağlayın. Bu esnada 1 su bardağı tahini ve yarım çay bardağı sıvı yağı bir kâseye alın ve karıştırın. Helvart üzüm pekmezli tahin helvasını bir çatal yardımıyla ezin. İsterseniz vişne pekmezli ya da hurma pekmezli tahin helvasından da kullanabilirsiniz. Ceviz içlerinizi rondo yardımıyla inceltin.

Tüm malzemelerinizi hazır hale getirdikten sonra nemli bezin altında bekleyen baklava yufkanızı alın ve bir fırça yardımıyla sıvı yağ ve tahinle hazırladığınız karışımı sürün. Karışımı tüm yufkaya yaydığınızdan emin olun. Yufkanızın üzerine çatalla ezdiğiniz tahin helvasından koyup ceviz serpiştirin. Hazırladığınız bu yufkanın üzerine bir yufka koyun ve karışımı bu yufkaya da sürün. Daha sonra dikkatli bir şekilde yufkalarınızı rulo haline getirin. Bu ruloyu yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine koyup dikdörtgen şeklinde kesin ve sıvı yağ tahin karışımını rulonuzun üst kısmına da sürün. Diğer yufkalarınızı da aynı şekilde hazırlayın.

Tepsiyi önceden ısıttığınız fırına verin ve 10-15 dakika arasında pişirin. Fırından çıkardığınız helvalı çıtır rulolarınızın üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

  

2019-09-25T20:32:54+00:00