Helvart Tarifleri: Ermenek Helvalı Kek

Helvart Tarifleri: Ermenek Helvalı Kek

Herkesin kendine özel bir kek tarifi vardır. Kimisinin elmalı keki, kimisinin de kakaolu keki meşhurdur. Klasik kek tariflerini kendine göre yorumlayıp farklı tatlara imza atmak, annelerimizin altın günlerinin en önemli noktasıdır. Mutlaka “Ayşe Teyze’nin Üzümlü Keki”, “Perihan Abla’nın Yoğurtlu Keki” gibi isimleri olan bu tariflerin bazıları çok gizli olabilir. Altın günlerinde böyle önemli, çay saatlerinin vazgeçilmezi olan keke biz de kendi imzamızı atmak istedik ve üzüm pekmezinden üretilen Ermenek Helvamız ile bir kek tarifi hazırladık.

 

Ermenek Helvalı Kek Malzemeleri

 

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı zeytinyağı

1 paket vanilya

1 paket hamur kabartma tozu

3 su bardağı un

200 gram üzüm pekmezli Ermenek helvası

 

Ermenek Helvalı Kek Yapımı

 

Kekimizi yapmaya başlamadan yarım saat önce oda sıcaklığına gelmesi için yumurtalarımızı buzdolabından çıkarıyoruz. Yumurtalarımız oda sıcaklığına geldiğinde fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz. Yumurtalarımızı geniş bir karıştırma kabına kırıyoruz ve şekerimizi ekliyoruz. Yumurtalarımızı ve şekerimizi, karışım beyaz bir köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Köpük kıvamını alan karışıma sütü ve yağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Başka bir kapta 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı iyice karıştırıyoruz. Un karışımımızı sıvılarımıza ekliyoruz. Kekimizin pişerken iyi kabarması için sıvılar ve katıları karıştırırken çırpmak yerine bir spatula yardımıyla karıştırmamız daha iyi olacaktır. Sıvı karışımımızın kıvamını kaybetmemesi önemlidir. Kekimizin ana malzemelerini hazırladıktan sonra Ermenek helvamızı bir kapta 2 yemek kaşığı sütle karıştırıyoruz. Helvamız böylece püreye benzer bir kıvam alacaktır. Helvamızı kek karışımımıza ekledikten sonra her bir noktasını yağladığımız kek kalıbımıza alıyoruz ve fırına veriyoruz. Yaklaşık 40 dakika pişirdiğimiz kekimizi süslemek için çikolata sosu ve ceviz kullanabiliriz. Tabii çay demlemeyi de unutmuyoruz.

 

Afiyet olsun!

2019-09-25T20:38:09+00:00