Freeze Fresh Tarifleri: Kuru Meyveli Islak Kek

Freeze Fresh Tarifleri: Kuru Meyveli Islak Kek

Evde tatlı yaparken hep aynı lezzetleri yapmayı sevenlerimiz olduğu gibi farklı tarifler denemeyi sevenlerimiz de var. Hepimizin tatlı krizlerini bastırmayı büyük bir lezzetle başaran ıslak kek tarifini bu sefer farklı bir malzemeyle denemeye ne dersiniz? Çok sevdiğimiz Freeze Fresh kuru meyvelerini ıslak kek tarifine kattık ve ortaya farklı bir lezzet çıkardık.

 

Kuru meyveli ıslak kek malzemeleri

 

4 yumurta

1 buçuk su bardağı toz şeker

1 buçuk su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kakao

3 buçuk su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı Freeze Fresh kuru meyve karışımı

 

Sosu için

 

1 paket kakao

2 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağ

5 yemek kaşığı şeker

3 su bardağı süt

 

Kuru meyveli ıslak kek yapımı

 

İlk olarak fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmakla başlıyoruz. Sonrasında ise sosumuzun hazırlıklarına geçiyoruz çünkü sosumuzun soğuması gerekiyor. 1 yemek kaşığı tereyağını sos tenceremize alıyoruz. Tereyağımızın tuzsuz olmasına dikkat etmemiz gerek. Tereyağımız eridikten sonra 2 yemek kaşığı un, 1 paket kakao ve 5 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra 3 su bardağı sütümüzü ekliyoruz. Tüm karışım homojen bir hal alıp kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Sosumuzu kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.

 

Sosumuzu hazırladıktan sonra kekimizin hamurunu yapmaya başlayabiliriz. Başlamadan önce, Freeze Fresh çilek, vişne ve böğürtlenlerimizi yumuşamaları için ılık suya koyuyoruz. İstersek farklı Freeze Fresh lezzetleriyle de denemeler yapabiliriz. 4 yumurtayı geniş bir kaba kırıyoruz. Yumurtalarımızı biraz çırptıktan sonra 1 buçuk su bardağı toz şekerimizi ekleyip iyice çırpıyoruz. Şekerin yumurtamızla birlikte erimesi gerekiyor. Sonrasında 1 buçuk su bardağı sütümüzü ve 1 su bardağı sıvı yağı karışımımıza ekliyoruz. Sıvılarımızı bir arada çırptıktan sonra kakaoyu ekleyip biraz daha çırpıyoruz. 3 buçuk su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ekledikten sonra karışımımızı iyice karıştırıyoruz. Bu karıştırma işlemini spatula ile yaparsak kekimiz daha çok kabaracaktır. Sonrasında ise Freeze Fresh meyvelerimizi sudan çıkarıp hafifçe kuruluyoruz ve karışımımıza ekliyoruz. Islak kekimizin hamurunu kek kalıbımıza döktükten sonra fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.

 

Fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendiriyoruz. 5 dakika bekledikten sonra sosumuzu kekimizin üstüne döküyoruz. Kekimizin sosunu çekmesi için 20 dakika bekliyoruz ve sonra servise hazırız.

 

Afiyet olsun!

  

2019-10-11T11:12:01+00:00