Helvart Tarifleri: Tahin Helvalı Kurabiye

Helvart Tarifleri: Tahin Helvalı Kurabiye

İçinde fosfor, lesitin, magnezyum, potasyum ve demir bulunan tahin helvası sağlığımız için oldukça faydalıdır. Özellikle mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemimizi güçlü tutup bizi hastalıklardan korumak konusunda yardımcı olur. E ve çeşitli B vitaminleri açısından zengin olan tahin, aynı zamanda kansızlık sorunu yaşayanlara da tavsiye edilir çünkü içerdiği demir miktarıyla kansızlığa oldukça iyi gelir. Protein ve kalsiyum miktarı da oldukça fazla olan tahin helvası kolay hazmedildiği için kilo kaybını hızlandırma konusunda iyi bir işlevi vardır. İşte böyle yararları olan tahin, birçok farklı tarifte kullanıldığında farklı bir seviye katar. Gelin bu yazımızda hep birlikte tahin helvalı kurabiye tarifine bakalım.

 

Tahin helvalı kurabiye malzemeleri

 

200 gram Helvart Üzüm Pekmezli Tahin Helvası

1 su bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 su bardağı tam buğday unu

1 su bardağı ceviz

 

Tahin helvalı kurabiye yapımı

 

200 gram Helvart Üzüm Pekmezli Tahin Helvasını bir çatal yardımıyla eziyoruz. Helvamız iyice ezildiğinde 2 yemek kaşığı şekeri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Bu noktada şekerimizin erimesi çok önemli değil ancak tüm karışıma iyice yayıldığından emin olmamız gerekiyor. Şekeri helvamıza iyice yedirdikten sonra 1 su bardağı zeytinyağımızı ekliyoruz. Bu sırada fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlıyoruz. Başka bir kasede 3 su bardağı tam buğday unumuzu, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ile karıştırıyoruz. 1 su bardağı cevizimizi çok ince olmayacak şekilde küçültüyoruz ve sonra un karışımımıza ekliyoruz. Bu noktada tarifi farklılaştırmak isteyen olursa fındık ya da badem kullanmayı da tercih edebilir. Eğer yine isterseniz seçtiğiniz kuruyemişi blender yardımıyla incelterek de kullanabilirsiniz. Un karışımımızı tamamladıktan sonra helva karışımımıza yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. Hamurumuzun yapışkan ve yumuşak bir hamur olması gerekiyor. Hamurumuzu iyice karıştırdıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak fırın tepsimize diziyoruz. İsterseniz süslemek için kullandığınız kuruyemiş çeşidini tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine de koyabilirsiniz. Kurabiyelerimizi, 180 derecede ısınan fırınımızda yaklaşık 25 dakika kadar pişiriyoruz.

 

Afiyet olsun!

 

2019-10-25T08:56:35+00:00