Freeze Fresh Tarifleri: Kuru Meyveli Ekmek

Freeze Fresh Tarifleri: Kuru Meyveli Ekmek

Her ne kadar ekmeğin fazlasının zararlı olduğunu bilsek ve uzaklaşmak istesek de ekmekten kaçamıyoruz. Daha sağlıklı ve organik malzemelerle farklı tatlardaki ekmeklere yöneliyoruz ama yine de hayatımızından tamamen çıkaramıyoruz. Yumuşak ve fırından yeni çıkmış bir ekmeğin kokusu ve tadını da başka bir yiyecekte bulamıyoruz ve ondan vazgeçemiyoruz. İster sabah kahvaltıda olsun ister güzel bir yemeğin yanında 1 dilim olsun ekmek yemeden duramıyoruz. Hatta kimimiz var ki her öğününü şöyle sıcacık ekmeğin yanına peynir ve zeytinle de geçirebilir. İşte bu kadar sevdiğimiz ekmeği kendi evimizde ellerimizle yapmanın keyfi de bir başka oluyor. Her seferinde farklı bir malzemeyle deneyerek kendi lezzetlerimizi yaratıyoruz. Bugün de size kuru meyveli ekmek tarifi vereceğiz.

 

Kuru meyveli ekmek malzemeleri

 

5 su bardağı buğday unu

100 gram tereyağı

1 tane yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı mahlep

2 bardak süt

15 gram kuru maya

Freeze Fresh Çilek

Freeze Fresh Vişne

Freeze Fresh Böğürtlen

 

Kuru meyveli ekmek yapımı

 

İlk olarak Freeze Fresh çileğimizi, vişnemizi ve böğürtlenimizi yumuşamaları için ılık bir suya koyup 5 dakika kadar bekletelim. Freeze Fresh meyvelerimiz yumuşadıktan sonra kurulayalım. 5 su bardağı olarak hazırladığımız unumuzun 4 bardak kadarını kabımıza alalım. Kabımıza aldığımız unun üzerine 2 yemek kaşığı şekerimizi ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ekleyelim. Bunun üzerine 1 çay kaşığı tarçınımızı ve 1 çay kaşığı mahlebi katalım. Üstüne kuru mayamızı ekledikten sonra bu katı malzemelerimizi birbirine karıştıralım. Sonrasında 2 bardak sütümüzü, 1 adet yumurtamızı ve kuru meyvelerimizi ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz başlarda ellerimize yapışacaktır. Bu esnada kalan 1 bardak unumuzu gerektikçe ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz elimize yapışmadığı ana kadar yoğurma işlemine devam edelim. İyice yoğrulan hamurumuzun üzerine hafifçe yağladığımız streç filmle örterek yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakalım. Bu sırada fırınımızı 200 dereceye ısıtalım. Hamurumuz dinlendikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza koyup üzerine yumurta sarısı sürelim. Fırınımıza koyduktan sonra ilk 10 dakika 200 derecede pişirip sonrasında 20 dakika boyunca 180 derecede pişirelim. Çıkardığımızda hemen yemek isteyeceğiz ancak hamur olmaması için biraz bekledikten sonra kesmeliyiz.

 

Afiyet olsun!

 

 

 

2019-11-08T14:00:54+00:00