Helvart Tarifleri: Helvalı Muhallebi

Helvart Tarifleri: Helvalı Muhallebi

Tatlı yaparken farklı tatlar denemek hem heyecanlı hem de lezzetli bir deneyime dönüşüyor. Her zaman severek ve artık neredeyse ezbere yaptığımız ve aynı zamanda bildiğimiz tatları farklılaştırmamız güzel oluyor. Ayrıca tatlımızı hazırladığımız sevdiklerimizi de şaşırtmak işin en zevkli yanlarından biri. Özellikle yaptığımız küçük farklılıkları önceden söylemediğimizde onların bulmaya çalışması da oldukça eğlenceli bir hale dönüşüyor. Bugünün tarifinde de her tatlı arayışımızın favori tatlısı olan muhallebiyi helva ile birlikte deniyoruz.

 

Helvalı muhallebi malzemeleri

 

1 litre süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvı yağ

125 gram Helvart Üzüm Pekmezli Tahin Helvası

7 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

 

Helvalı muhallebi yapılışı

 

Tenceremizi orta ateşin üzerine alıyoruz ve biraz ısıtıp 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekliyoruz. Tenceremizi ısıttığımız için yağımız da hızla ısınıcaktır. Bu nedenle dikkatli olmamız gerektiğini unutmamalıyız. Yağımızı koyduktan sonra 2 tepeleme yemek kaşığı unumuzu eleyerek kavurmaya başlıyoruz. Bu sırada Helvart Üzüm Pekmezli Tahin Helvasını çatal yardımıyla eziyoruz. Ezdiğimiz helvayı kavrulmaya devam eden unumuz üzerine ekliyoruz ve birlikte kavuruyoruz. Unumuz ve helvamız iyice kavrulduktan sonra sütümüzü ilave etmeye başlıyoruz. Sütümüzü ilave ederken dikkatli olmalıyız çünkü tavamızdan elimize sıçrayabilir. Ayrıca sütümüzü yavaş yavaş eklerken kavrulan unumuz ve helvamızı da tel bir çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştırıyoruz. Bu noktada önemli olan unumuz ve helvamızın topak topak olmaması gerekiyor. Daha sonra 7 yemek kaşığı toz şekerimizi ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Bir paket vanilyamızı da şekerimizden sonra ekliyoruz. Tüm malzemelerimizi ekledikten sonra muhallebimiz koyulaşana kadar karıştırıyoruz. İyice koyulaştıktan sonra ateşi kapatıyoruz. Herhangi bir topaklanma olması ihtimaline karşı el blenderımızla muhallebimizi pürüzsüz hale getiriyoruz. Hemen ardından kaplarımıza döküyoruz. Kaplarımıza koyarken sunum için farklı dokunuşlar yapabiliriz. Damla çikolata koyarak farklı bir tat elde edebiliriz. Üstüne de susam serpiştirebiliriz.

Afiyet olsun!

2019-11-22T13:09:47+00:00