Helvart Tarifleri: Helvalı Çörek

Helvart Tarifleri: Helvalı Çörek

Evimizde kaldığımız bu günlerde bir çoğumuz vaktimizi mutfakta daha fazla harcamaya başladık. Mutfaklarımızda yeni lezzetler ve yeni tarifler deniyoruz. Mutfağımızda kullandığımız ürünlerde ise katkı maddeleri olmamasına özen gösteriyor daha çok organik ve doğal içerikli besinler tüketiyoruz. Bizlerde evlerimizde kaldığımız bu günlerde sağlıklı, rafine şekersiz ve vegan bir lezzet hazırlamak istedik. Helvart Üzüm Pekmezli Tahin Helvası kullandığımız bu tarifimizde @Mutfaktayusufvar sizler için enfes helvalı çörek hazırladı.

Helvalı Çörek

🏷 Öğün: Ara Öğüm
🔪 Hazırlama Süresi: 2 saat
⏳ Pişirme Süresi: 20 dakika
🍴 Servis: 20 adet
📣 Kaç kalori: 135 (1 adet)
🛠 Araç Gereç: Fırın
🔑 Kategori: Vegan – Rafine şekersiz

📝 Malzemeler

Hamur:
⭐ 1 su bardağı ılık içme suyu
⭐ 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu
⭐ 1 paket kuru maya
⭐ 3 su bardağı tam buğday unu
⭐ 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
⭐ 1/2 su bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
⭐ 1 çay kaşığı tuz

İç harç:
⭐ 200 gr Helvart Üzüm Pekmezli Tahin Helvası
⭐ 1/2 su Antep fıstığı, iri kıyım

▶ Helvalı Çörek Hazırlanışı:

1- Ilık içme suyunu, akçaağaç şurubunu ve mayayı derin haznemde karıştırdım. İçine tam buğday ununu, ayçiçek yağını, öğütülmüş Antep fıstığını ve tuzu ekledim. Yaklaşık 5 dakika yoğurdum. Hamuru koyduğum kabı streç filmle sardım. 45 dakika mayalandırdım.😊
2- Mayalanan hamuru yağlı kâğıt serdiğim tezgahın üzerinde dikdörtgen şeklinde açtım. İçine helvayı ve Antep fıstığını videodaki gibi yerleştirdim ve dilimledim.😇
3- Her bir çöreği yağlı kâğıt serdiğim tepsiye koydum. 15 dakika daha mayalandırdım.😅
4- Önceden ısıttığım 190 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirdim. Ardından servis ettim.😍
#nımnımnımnım!😋
✨Afiyet olsun!👨🏻‍🍳

 

2020-06-04T00:38:05+00:00