Teknolojimiz

TEKNOLOJİMİZ
Bir Uzay Teknolojisi Freeze Dry
Freeze Dry teknolojisi, ürünlerin dondurularak kurutulmasıdır. Genel olarak ürünlerin temel özelliklerini kaybetmeden dehidrasyonu için kullanılır. Ürünün dondurulması ve vakum atmosferi içerisinde ortaya çıkan buz kristallerinin süblimleştirilmesi uygulamasıdır.
PlayPause
Slider
Liyofilizasyon uygulaması adı verilen bir işlemle yapılmaktadır. Değerli ve termal hassasiyet oranları yüksek ürünlerde tercih edilmektedir. “Dondurarak kurutma” uygulaması olarak bilinen bu işlemin uygulandığı ürünler sağlıklı ve doğal ürün olarak sunulmaktadır.

Liyofilizasyon teknolojisi ile dondurularak kurutulmuş olan gıdalar doğru ambalajlama uygulaması ile beraber yıllarca saklanabilmektedir. İşlem esnasında gıdaların orijinal özellikleri tam anlamıyla korunurken yiyecekler ilk günkü gibi lezzetli kalmaktadır.

Freeze Dry Teknolojisi Nasıl Geliştirildi?

Astronotların uzun süreli uzay istasyonu görevlerinde beslenme problemini ortadan kaldırmak için geliştirilen Freeze Dry teknolojisi ile hem sağlıklı hem de besin değerini kaybetmeyen gıda ürünleri elde ediliyor.

Freeze Dry Koruyucu İçermez, Lezzeti Korur!

Freeze Dry işleminin en önemli yanı, ürünün besin değerini ve fiziksel özelliğini %97 oranında korumasıdır.

.
Neden Freeze Dry? Freeze Dry ile üretilen ürünler: 

Kendi besin değerlerini %97 oranında korur.

Mevcut mineralleri ve faydalı bakterilerini korur.

Katkı maddesi içermez.

Aflatoksin, küf ve zararlı bakteri oluşumu göstermez.

Aromasını ve hacmini korur.

Toz halde kullanılabilir.

Bariyerli ambalajda hiç açılmadan 20 yıl raf ömrü sunar.